English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

The North Face Kapadokya Ultra Trail-2015 için kayıt yaptıranların sayısı 300’e yaklaştı

The North Face Kapadokya Ultra Trail-2015 için kayıt yaptıranların sayısı 300’e yaklaştı

The North Face Kapadokya Ultra Trail-2015’te koşmak için kayıt yaptıranların sayısı 27 Şubat 2015 itibariyle 300’e yaklaşarak geçtiğimiz yılın iki katını aştı. Bugüne dek, Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Belçika, Rusya, KKTC, Makedonya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan, Slovakya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Finlandiya, Malezya, Brunei, İran, Pakistan ve Japonya’dan sporcular kayıt yaptırdı. En fazla 600 başvurunun kabul edileceği etkinlik için son başvuru tarihi 01 Ekim 2015 olarak belirlendi. Kayıtların son başvuru tarihinden önce dolması bekleniyor.

Kapadokya bölgesinde organize ettiği dağ bisikleti yarışları ve festivalleriyle ön plana çıkan Argeus Tourism & Travel tarafından düzenlenen The North Face Kapadokya Ultra Trail koşularının ikincisi, 24-25 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu yıl da üç farklı uzunlukta yapılacak olan koşular Ultra Trail (110 km), 60K (62 km) ve 30K (333 km) başlıklarıyla gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında, ilköğretim öğrencileri için Kapadokya Çocuk Koşusu da yapılacak.

Katılım koşulları

The North Face Kapadokya Ultra Trail’e, 18 yaşından büyük, koşmaya dair herhangi bir engelinin bulunmadığını belirtir sağlık belgesi olan veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansı bulunan herkes katılabilecek.

Etkinlik kapsamında koÅŸmak isteyenlerin 110K için 120 TL (16 AÄŸustos sonrasında 160 TL),  60K için 75 TL (16 AÄŸustos sonrasında 100 TL) ve 30K için 50 TL (16 AÄŸustos sonrasında 70 TL) katılım ücreti ödemesi gerekiyor. KoÅŸu ücretine; koÅŸu öncesi veya sonrasında Kayseri ya da NevÅŸehir havaalanlarından ÃœrgüpÂ’e ulaşım, göğüs numarası, zaman ölçümü, koÅŸu sırasında giyilecek t-shirt, parkur boyunca ara noktalarda yiyecek ve içecek desteÄŸi, koÅŸu öncesi makarna partisi, koÅŸu sonrası yemek ve koÅŸuyu baÅŸarı ile bitiren katılımcılar için t-shirt ile madalya dahil olacak.

Teknik destek ve konaklama

Koşu boyunca önemli ara noktalarda ve organizasyonun gerekli gördüğü yerlerde sağlık ekipleri ile ambulans bulunacak. Koşu güzergahı gece de görülebilen parlak bantlar ve diğer yöntemlerle işaretlenecek.

Her koşu kategorisinde farklı sayıda ara nokta bulunacak. Bu ara noktalarda hem zaman tutulacak hem de farklı seviyelerde yiyecek ve içecek imkanı sağlanacak. Zaman sınırından sonra ara noktaya varmış olan katılımcıların koşuya devam etmelerine izin verilmeyecek. Katılımcılar ara noktalarda üçüncü kişilerden destek alabilecek. Bu destekçiler, ara noktaların 200 m öncesinden 200 m sonrasına kadar katılımcıya yanında koşarak eşlik edebilecek. Katılımcılar ara noktalar haricinde destek alamayacak.

The North Face Kapadokya Ultra Trail katılımcıları için özel fiyatlar sunan Ürgüp otelleri ise şöyle belirlendi: Hitit Hotel, Akuzun Hotel, Ürgüp Evi Cave Hotel ve Elkep Evi Cave Hotel.

Ultra Trail (110K)

Toplam 110 km uzunluğunda ve 3.360 m tırmanış içeren 110K’nın rotası; Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Zemi Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Karacaören, Karain, Karlık, Mustafapaşa, Ürgüp olarak belirlendi. Katılımcıların bu rotayı en geç 22 saat içinde bitirmesi gerekiyor.

Koşunun sınırlı bir kısmı dışında tamamı, kimi yerlerde yoğun bitki örtüsüne sahip toprak ve kayalık zemin üzerinde gerçekleştirileceğinden katılımcıların bu tür zeminlerde koşu deneyimine sahip olması isteniyor.

110K rotası üzerinde 9 ara nokta (İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp, Plato, Karlık, Mustafapaşa) bulunacak.

60K

Toplam 62 km uzunluğunda ve 1.860 m tırmanış içeren 60K’nın rotası; Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Zemi Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ, Ürgüp olarak belirlendi. Katılımcıların bu rotayı en geç 12 saat içinde bitirmesi gerekiyor.

Koşunun sınırlı bir kısmı dışında tamamı toprak ve kimi zaman kayalık zemin üzerinde gerçekleştirileceğinden katılımcıların bu tür zeminlerde koşu deneyimine sahip olması isteniyor.

60K rotası üzerinde 5 ara nokta (İbrahimpaşa, Uçhisar, Göreme, Çavuşin, Akdağ) bulunacak.

30 K

Toplam 33 km uzunluğunda ve 910 m tırmanış içeren 30K’nın rotası; Ürgüp, Ortahisar, İbrahimpaşa, Zemi Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Göreme, Kızılvadi, Ürgüp olarak belirlendi. Katılımcıların bu rotayı en geç 6 saat içinde bitirmesi gerekiyor.

Koşunun sınırlı bir kısmı dışında tamamı toprak ve kimi zaman kayalık zemin üzerinde gerçekleştirileceğinden katılımcıların bu tür zeminlerde koşu deneyimine sahip olması isteniyor.

30K rotası üzerinde 2 ara nokta (İbrahimpaşa, Göreme) bulunacak.

The North Face Kapadokya Ultra Trail-2014

Geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan koşularda en uzun parkur olan 110 km’de 13 saat 33 dakika ile Elena Polyakova, 60K koşusunda 6 saat 44 dakika ile Kemal Kukul, 30K koşusunda ise 2 saat 50 dakika ile Fryderyk Pryjma birinci olmuştu.

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 49061 Eklenme Tarihi Tarih: 2015-02-27

    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 90484897 ziyaretçi
Bugün : 40436 ziyaretçi
Dün : 60249 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.23 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com