English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

NEVKAM ve Avanos Kaymakamlığı Avanos Sempozyumu düzenliyor

NEVKAM ve Avanos Kaymakamlığı Avanos Sempozyumu düzenliyor

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi (NEVKAM) ile Avanos Kaymakamlığı işbirliğinde 23-25 Ekim 2014 tarihleri arasında “Avanos Sempozyumu” düzenlenecek. Sempozyumun ilk iki günü bildiri sunumlarına, son günü ise tarihi ve turistik yerlere yapılacak geziye ayrılacak.

Avanos Sempozyumu’nun amaçları şöyle belirlendi:

1. Avanos yöresinin yeryüzü şekilleri, iklimi, bitki örtüsü, toprak yapısı; yörenin sosyal, demografik, ekonomik özellikleri ve ticari hayatına ilişkin tarihi ve güncel bilgilerin paylaşımını sağlamak,

2. Avanos ilçesi sınırları içinde bulunan köy ve beldelerdeki kültür ve tabiat eserleri üzerine yapılan topografik çalışmalara ilişkin bilgilerin paylaşılmasını sağlamak,

3. Avanos ve çevresinde bulunan yerleşim merkezlerinin, en eski dönemden günümüze sosyal, kültürel ve iktisadi durumunu ortaya koyabilmek,

4. Avanos ve çevresiyle ilgili yapılan araştırmaları ve kültürel miras değerlerini uluslararası düzeyde tanıtmak,

5. Avanos’ta yetişen kültür, sanat, bilim insanlarının ve devlet adamlarının hayatını, kişiliğini, çalışmalarını, eserlerini; yaşadıkları sosyal ve kültürel ortamları ortaya koymak ve onları tanıtmak,

6. Avanos yöresindeki geleneksel el sanatlarının araştırılmasına zemin hazırlayıp onları korumak ve yaşatmak için gereken tedbirleri tartışmak,

7. Avanos ve çevresinin tarihi, coÄŸrafi ve sosyal yapısı, dil, kültür, eÄŸitim durumu, mimari ve folklorik zenginlikleri, el sanatları, gelenek ve görenekleri, turizmi, iÅŸgücü ve ulaşım potansiyeli konularında her biri ciddi ve bilimsel araÅŸtırmaların ürünü olan bildirilerin sunulmasını saÄŸlamak, bunları tartışmak ve sonuçta kapsamlı ve nitelikli bir eser ortaya koymak. 

Bildiri Konuları

Avanos Sempozyumu’nun bildiri konuları ise şu başlıklar altında toplandı:

Tarih: Ä°lkçaÄŸÂ’da Avanos ve Çevresi, Roma ve Bizans Dönemleri, Selçuklular Dönemi, Beylikler Dönemi (Eratnalılar, Kadı Burhaneddin, Dulkadir ve KaramanoÄŸulları), Osmanlı DönemiÂ’nde Avanos (XVI, XVII ve XVIII. Yüzyıllarda AvanosÂ’ta YerleÅŸme ve Nüfus Hareketleri, Osmanlı Döneminde AvanosÂ’ta Sosyo-Ekonomik Yapı ve Kültürel GeliÅŸme, Avanos ve Göçler, DoÄŸal Afetler ve SaÄŸlık,  AsayiÅŸ ve Güvenlik,  EÄŸitim ve Öğretim), Cumhuriyet Dönemi ( Millî Mücadele Dönemi; EÄŸitim ve Öğretim, AvanosÂ’un YetiÅŸtirdiÄŸi Åžahsiyetler, Siyasi, Ä°dari, Ä°ktisadi ve Kültürel Hayat,  XXI. Yüzyıla Girerken Avanos.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi: Avanos’ta Arkeoloji ve Kültürler, Avanos Mimarlık Tarihi.

Dil ve Edebiyat: Avanos ve Çevresinin Dil ve Ağız Özellikleri, Roman ve Şiirlerde Avanos, Avanoslu Şair ve Yazarlar.

Folklor: Avanos Halk Kültürü, Avanos’ta Dokumacılık-Giyim-Kuşam ve Süslenme, Avanos Halk Edebiyatı, Avanos Halk Bilgisi (Halk Hekimliği, Halk Veterinerliği, Halk Meteorolojisi, Halk Botaniği), Avanos Yöresinde Bayramlar, Törenler ve Kutlamalar, Halk İnanışları, Avanos’taki İnanç Merkezleri, Halk Müziği, Halk Sanatları.

Sosyal Yapı ve Ekonomi:EÄŸitim (Avanos EÄŸitim Tarihi, Avanos ve Yöresinde Okul Öncesinden Yükseköğretime OkullaÅŸma; Öğretim Programları Uygulamaları; Öğretmenlerin Hizmet Öncesi ve Hizmet İçi EÄŸitim, EÄŸitim Yönetimi ve Denetimi, EÄŸitim Ekonomisi ve Planlaması; Rehberlik Hizmetleri Alanlarındaki Uygulamalar), SaÄŸlık, Spor (Avanos ve Yöresinin Spor Potansiyeli, Altyapısı ve GeleceÄŸi; BaÅŸarılı Avanoslu Sporcuların YaÅŸam Öyküsü), AvanosÂ’ta Yerel Ekonomi ve DoÄŸal Kaynaklar, Tarım ve Hayvancılık (Avanos ve Yöresinde, Bahçe ve Tarla Bitkisi YetiÅŸtiriciliÄŸi, Gıda Ãœrünlerinin Depolanma, Nakliye ve Ä°ÅŸlenmesi, Yöresel Gıda Ãœrünleri ve Teknolojileri, Hayvancılık Potansiyeli), Avanos ve Yöresinde Ticaret, Ä°stihdam, Ä°nsan Kaynakları.

Doğa ve Çevre: Afetler, Arazi Kullanımı ve Değişimi, Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm Teknolojileri, Avanos Bölgesi Tatlı Su Kaynakları ve Özellikleri, Avanos Çevresinin Fitocoğrafik Özellikleri, Avanos Flora ve Faunası, Beşeri ve Kültürel Coğrafya, Biyocoğrafya, Biyoçeşitlilik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çevre Eğitimi, Çevre ve Sağlık, Çevre-İnsan Etkileşimi, Çölleşme, Depremsellik, Ekolojik Denge ve Sürdürülebilir Çevre, Ekosistemler, Entegre Havza Yönetimi, Genel Jeoloji, İklim ve İklim Değişikliği, Jeomorfoloji, Kültürel Ekoloji, Kültürel Miras ve Çevre, Maden İşletme ve Zenginleştirme, Maden Yatakları, Su Kaynakları ve Yönetimi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Sorunları, Sulak Alanlar, Sürdürülebilir Arazi Kullanımı, Tarihi Coğrafya, Tıbbi Jeoloji, Toprak Coğrafyası, Turizm, Ekoturizm, Geoturizm, Uygulamalı Jeoloji, Uzaktan Algılama, Vejetasyon, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Potansiyeli, Yerel Yönetimler ve Çevre, Yerleşme, Nüfus ve Demografi.

Kentleşme ve Mimarlık: Avanos ve Yöresinde Kent Kimliği, Kentsel ve Mimarî Mekan/Kültür,

Kent ve Mimarlık Tarihi; Planlama, Tasarım ve Uygulama Süreçleri/Politikaları, Kentsel Koruma, Kentsel Dönüşüm, Yapım Teknolojileri ve Malzeme, Sürdürülebilirlik.

Turizm: Avanos ve Yöresinin Turizm Potansiyeli, Turizmin Gelişimini Olumsuz Etkileyen Faktörler, Turizminin Stratejik Planlaması, Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamaları, Turist Profili, Turizminin Pazarlanması, İnanç Turizminin Gelişme İçin Yol Haritası, Yöre Halkının Turizme Bakışı, Avanos Turizminde Mutfak Sanatlarının Yeri.

Psiko-sosyal Yaşam ve İnsan: Avanos ve Yöresinde Kültürel Değerler ve Değer Değişiminin Psikolojik ve Sosyolojik Boyutları, İşsizlik ve Psikolojisi, Bireylerin Kente Uyum Sorunları ve Göç, Yaşam Kalitesi, Kent Kimliği ve Kente Aidiyet, Şiddet ve Saldırganlık (Aile içinde, okulda, işyerinde, sokakta şiddetin boyutları), Ulaşım ve Trafik Sorunları, Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Sorunları, Madde Bağımlılığı ve Yarattığı Sosyal Sorunlar, Sosyal Destek (Kurumsal, gönüllü, sivil ve bireysel yardım çabaları).

Sanat ve Kültür İnsanları, Yöneticiler (Devlet Adamları): Avanos’ta doğmuş, burada yetişmiş ve Türk kültür, sanat, düşünce ve siyaset alanlarında hizmetlerde bulunmuş kişiler ve çalışmaları.

Avanos Sempozyumu Takvimi

Bildiri Özetlerinin Gönderilmesi:  Son Tarih 30 Haziran 2014

Kabul Edilen Özetlerin İlanı: 7 Temmuz 2014

Tam Metinlerin Gönderilmesi: Son Tarih 15 Eylül 2014

Bilgi: nevkam@nevsehir.edu.tr

Tel : +90 384 228 10 90 Dahili: NEVKAM Müdürü: Yrd. Doç. Dr. Adem ÖGER, NEVKAM Sekreteri Esra KARAMAN 13110

 

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 48272 Eklenme Tarihi Tarih: 2014-02-22

    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 90745754 ziyaretçi
Bugün : 34089 ziyaretçi
Dün : 23421 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.38 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com