English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

C+ Karikatürlü Ev Kamil Masaracı’nın katılımıyla açılacak

C+ Karikatürlü Ev Kamil Masaracı’nın katılımıyla açılacak

AvanosÂ’taki C+ Sanat Galerisi, etkinliklerini 21 Haziran 2014 gününden itibaren “C+ Karikatürlü Ev” olarak da sürdürmeye baÅŸlayacak. C+ Karikatürlü Ev, Cumhuriyet gazetesi çizerlerinden ve Türkiye çapında bu projeyi baÅŸlatan Kamil Masaracı ile karikatürist ve ressam Mahmut Karatoprak’ın katılımıyla 21 Haziran Cumartesi günü saat 16.00Â’da açılacak. Açılışta çocuklara özel bir mini karikatür sergisi ile Kamil Masaracı ve Mahmut Karatoprak tarafından çocuklara verilecek atölye çalışması yer alacak. Açılış, katılmak isteyen herkese açık.

C+ Sanat Galerisi’nin kurucularından fotoğraf sanatçısı Ahmet Özyurt, galerinin kuruluş nedenleri konusunda şunları söyledi:

“KapadokyaÂ’nın yerli ve yabancı turistleri yoğun olarak ağırlaması bölgede sanata verilen önemi arttırıyor. Ancak bölgedeki sanat etkinlikleri turistlerin yoğunluğuna ve bölgenin nüfusuna oranla yeterli değil. Bu durum gönüllü girişimleri kaçınılmaz kılıyor. Pek çok yerli ve yabancı Kapadokyalı sanatsever çeşitli sanat etkinleri düzenlemek için çaba gösteriyor, etkinliklere katkıda bulunmaya önem veriyor. Avanos C+ Sanat Galerisi de bu gönüllü girişimlere örnek olarak gösterilebilecek çok az sayıdaki sanat galerisinden biri. Bu küçük galeri 21 HaziranÂ’dan itibaren etkinliklerini Â‘C+ Karikatürlü EvÂ’ olarak da sürdürmeye başlıyor. EtkinliÄŸimize katılacak sanatçılarımıza ve  konaklama desteÄŸi veren Kirkit Pansiyon ile Osman Nuri DilerÂ’e teÅŸekkür ediyoruz.”

Neden karikatürlü ev?

Kamil Masaracı’nın ülkemizin çeşitli yerlerinde açılmasını sağladığı ‘Karikatürlü EvÂ’ projesi, karikatür sanatının yaygınlaşmasına öncülük ederek yetenekli ve yaratıcı karikatür çizerlerini erkenden keşfetmeyi, onlara destek olmayı amaçlıyor. Bu amaç doÄŸrultusunda da AnadoluÂ’da küçük çizerleri keşfe çıkan Masaracı harekete geçme nedenlerini şöyle özetliyor:

“Tahmin ediyordum ki dünyada, biliyordum ki ülkemde, bazı çocuklar ve gençler karikatür çizmek istiyorlardı. Bunların bir kısmı yeteneklerinin farkında, bir kısmı da farkında değildi. Çizmek için kime ve nereye başvuracaklardı? Gene tahmin ediyordum ki dünyada ve biliyordum ki ülkemde unutulan sanatçılar vardı. Onların hatırlandığı yerlere gereksinim vardı. Ve bu yerleri ziyaret etmek isteyen birçok insanın beklediğini biliyordum. Bu yerler ‘Karikatürlü Evler’ olabilirdi. Oldu da...”

Bugüne kadar kurulan Karikatürlü Evler şunlar: Karaburun Karikatürlü Ev (2008), Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Ev (2010), İskenderun Karikatürlü Ev (2011), Küçükkuyu Emin Güleli Karikatürlü Ev (2012), Eskişehir Tepebaşı Atila Özer Karikatürlü Ev (2012), Ayvalık Oktay Ekinci Karikatürlü Ev (2014).

Karikatürlü Ev’lerde gerçekleştirilen etkinlikler

Ücretsiz karikatür atölye çalışmaları, sabit ve periyodik sergiler, yerel, ulusal ve uluslararası karikatür yarışmaları, ünlü çizerlerle tanışma ve onlarla birlikte karikatür çalışmaları, söyleşiler, diğer sanat dallarına ev sahipliği, karikatür ve mizah kitaplığının oluşturulması, çizgi film çalışması ve karikatürcü adaylarının dünya karikatürünü izlemesini sağlamak.

Kamil Masaracı

1950 yılında Antakya’da doğdu. Bir süre matematik ve fizik okuduktan sonra İ.Ü. Orman Fakültesi’ni bitirdi. Ani sayılabilecek bir kararla karikatüre başladı. Birçok dergi ve gazetede çizdi. Almanya’ya gitti. Die Tageszeitung ve Der Kassenarzt’da çizdi. Yurtiçi ve yurtdışında elliye yakın kişisel sergi açtı. Çocuklar için ‘Bocuk’ ve ‘Keyfibol’ tiplerini yarattı.

TRTÂ’nin kültür programlarına ‘Yürüyen ÇizgiyleÂ’ baÅŸlığıyla karikatürler çizdi. Metin yazarlığı yaptı. Karikatürcüler DerneÄŸi baÅŸkanlığına seçildi (1996). Animasyon çalışmalarında bulundu. 1985′ten bu yana Cumhuriyet gazetesinde çizen Masaracı’nın ÅŸimdilerde Çizgilik, Kültürçizik ve Çizlenimler isimli köşelerinde karikatürleri yayımlanıyor. Üç albümü bulunan Masaracı FECO (Karikatürcü KuruluÅŸları Federasyonu), IFJ (Uluslararası Gazeteciler Federasyonu) ve AIPS (Uluslararası Spor Yazarları BirliÄŸi) üyesidir.

Aldığı ödüller arasında, Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından dokuz kez, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından üç kez ‘Yılın Karikatürcüsü’ ödülleri, tüm dünya basınında çıkan karikatürler arasında ‘Birincilik Ödülü’ (Jezz Dergisi-Yugoslavya 1989), 3. Youmiuri Karikatür Yarışması ‘The Winner’ ödülü (Japonya 1981) bulunuyor.

‘Karikatürlü Ev’ projesiyle Türkiye’de bir ilke imza atarak Karaburun (2008), Milas (2010), İskenderun (2011), Küçükkuyu (2012), Tepebaşı-Eskişehir (2012), Ayvalık (2014) ve Avanos’ta (2014) Karikatürlü Evlerin yapılmasına öncülük etti. Bu çalışmaları, Mizah Üretenler Derneği ve Anadolu Karikatürcüler Derneği tarafından ödüllendirildi (2012).

Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, Ä°ngiltere, Ä°skoçya, Japonya, KKTC ve PolonyaÂ’da sergiler açtı. Evrim konulu karikatürleri Prof. Dr. Berna AlpagutÂ’un “İnsan Evrimi” isimli sunumlarında yer aldı (2003, 2004, 2011, 2012).

Seramikle ilgilenmeye başladıktan bir yıl sonra Ankara’da bir sergi açtı (2000). Ardından, Eczacıbaşı Vitra Seramik Sanat Atölyesi’nde karikatür tiplerinin seramik heykelleri yapıldı ve İstanbul’da sergilendi (2003).

C+ Sanat Galerisi ve Karikatürlü Ev

Ãœvez Çıkmazı Kayıkçı Sokağı (104. Sk.) No: 4 Avanos 

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 48506 Eklenme Tarihi Tarih: 2014-06-20

C+ Sanat Galerisi ve Karikatürlü Ev / Avanos
C+ Sanat Galerisi ve Karikatürlü Ev / Avanos
C+ Sanat Galerisi ve Karikatürlü Ev / Avanos
C+ Sanat Galerisi ve Karikatürlü Ev / Avanos



    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 91113596 ziyaretçi
Bugün : 4306 ziyaretçi
Dün : 59380 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.28 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com