English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016 koşusu için başvurular 29 Şubat’ta başlıyor

Raidlight Aladağlar Sky Trail 2016 koşusu için başvurular 29 Şubat’ta başlıyor

KapadokyaÂ’nın en geniÅŸ katılımlı özel spor organizasyonları olan The North Face Kapadokya Ultra Trail ve Salcano Kapadokya Bisiklet FestivaliÂ’ni düzenleyen Argeus Travel & Events firmasının ORDOS (OrtadoÄŸu Arama-Kurtarma, DaÄŸcılık ve DoÄŸa Sporları DerneÄŸi) ile birlikte organize ettiÄŸi Raidlight AladaÄŸlar Sky Trail-2016 koÅŸusu için baÅŸvurular 29 ÅžubatÂ’ta alınmaya baÅŸlanacak. TürkiyeÂ’nin ilk “sky trail” koÅŸusu  olan Raidlight AladaÄŸlar Sky TrailÂ’in baÅŸvuru kotası geçtiÄŸimiz yıl 8 saat içinde dolmuÅŸ, yoÄŸun ilgi nedeniyle kota artırımına gidilmiÅŸti. Bu yıl 13 AÄŸustos Cumartesi günü ikinci kez gerçekleÅŸtirilecek koÅŸu için son baÅŸvuru tarihi 20 Mart, katılımcı sayısı en fazla 200, kayıt ücreti ise 200 TL olarak belirlendi. BaÅŸvuruların etkinlik web sitesinden yapılması gerekiyor.

Niğde Demirkazık köyündeki Nevzat Öntaş Dağ Evi’nden 13 Ağustos 2016 sabahı 06:00’da başlayacak olan Raidlight Aladağlar Sky Trail, Aladağlar’ın en yüksek zirvelerinden Demirkazık (3.756 m) etrafını dolaşarak Demirkazık köyünde sonlanacak. Toplamda 45 km koşacak ve 3.500 + m tırmanacak olan sporcuların parkuru 12 saatte bitirmeleri gerekiyor.

International Trail Running Association (ITRA) ve Qualifying Race üyesi olan Raidlight Aladağlar Sky Trail organizasyonuna katılacak koşucular hanelerine 3’erden 6 puan yazdırmış olacak.

Raidlight Aladağlar Sky Trailorganizasyonunun yönetiminde Argeus Travel & Events firmasından Aydın Ayhan Güney, Mehmet Nuri Özden, Cemil Erdoğan, Kadir “Usta” Erduru, Pınar Arpınar Avşar, Koray Bozunoğulları ve Korhan Aker, ORDOS’tan ise Eylem Elif Maviş, Hakan Kocakulak, Ömür Birler, Sinan Çakır ve Yücel Torun yer alıyor. Koşunun kurumsal destekçileri Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Niğde Valiliği, Çamardı Kaymakamlığı ve ODTÜ Dağcılık & Kış Sporları Kulübü olarak belirlendi.

Rota ve ara istasyonlar

Toplam 45 km’lik 3.500 + m tırmanış içeren parkur şu noktalardan geçiyor: Nevzat Öntaş Dağ Evi (Demirkazık köyü), Çelikbuyduran geçidi, Emler zirvesi (3.723 m), Direktaş-Yedigöller, Hasta Hocanın Yaylası, MTA Tepe (3.517 m), Teke Kalesi Geçidi, Maden Yayla, Karagöl, Davlumbaz zirve (3.479 m), Tekepınarı, Arpalık ve Nevzat Öntaş Dağ Evi.

Küçük bir bölümü haricinde tamamı toprak ve çarşak patikadan oluşan koşu sırasında kayalık ve karlı alanlardan da geçilecek. Koşucular için Çelikbuyduran geçidi, Direktaş, Maden Yayla ve Tekepınarı’nda ara istasyonlar kurulacak. Bu istasyonlarda hem zaman tutulacak hem de farklı seviyelerde yiyecek ve içecek imkanı sağlanacak. Zaman sınırından sonra ara noktaya varmış olan katılımcıların koşuya devam etmelerine izin verilmeyecek. Katılımcılar ara noktalarda üçüncü kişilerden destek alabilecek. Bu destekçiler, ara noktaların 200 m öncesinden 200 m sonrasına kadar katılımcıya yanında koşarak eşlik edebilecek. Katılımcılar ara noktalar haricinde destek alamayacak.

Katılım koşulları ve ödüller

Raidlight Aladağlar Sky Trail koşusuna katılmak isteyenlerin 18 yaşından büyük ve dağ-patika koşularında deneyimli olmaları gerekiyor. Katılımcılarda ayrıca, 13 Ağustos 2016 tarihine kadar geçerli ve koşmalarına bir engel olmadığını belirtir bir sağlık belgesine veya bir spor federasyonundan onaylı sporcu lisansına sahip olma şartı aranıyor.

Katılımcıların ödeyecekleri 200 TL kayıt ücreti şunları kapsıyor: Göğüs numarası, zaman ölçümü, Raidlight koşu t-shirt’ü, Raidlight düdük, parkur boyunca ara noktalarda yiyecek-içecek ve medikal destek, koşu öncesi makarna partisi, koşu sonrası yemek ve koşuyu başarıyla bitiren katılımcılara Raidlight yelek.

Genel, erkek/kadın genel, erkek/kadın 40- (1977-1998), erkek/kadın 40+ (1976 ve öncesi) kategorilerinde yarışacak ve yarış sonunda ilk üçe girecek koşuculara ödül olarak Raidlight Olmo 5 sırt çantası, Raidlight Endurance 14 sırt çantası, Raidlight Olmo R-Zone sırt çantası ve Raidlight PB EasyGo bel çantası verilecek.

Aladağlar Milli Parkı

Kayseri, Niğde ve Adana illeri sınırları içinde yer alan, flora ve fauna açısından zengin bir çeşitliliğe sahip olan Aladağlar Milli Parkı, Orta Torosların en yüksek zirvelerini barındırıyor. Adını, kalkerli kayaçların günbatımındaki kızıl renginden alan Aladağlar’ın en yüksek zirveleri Kızılkaya (3.771 m), Demirkazık (3.756 m) ve Kaldı (3.688 m) olarak biliniyor. Buzul gölleri, Kapuzbaşı (Barazama) Şelaleleriyle de ilgi çeken ve 55.064 hektarlık bölümü 21 Nisan 1995 tarihinde Milli Park ilan edilen Aladağlar, yıl boyunca yerli-yabancı dağcılar, doğa yürüyüşçüleri ve fotoğrafçılar tarafından ziyaret ediliyor.

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 46684 Eklenme Tarihi Tarih: 2016-02-28

    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 90674975 ziyaretçi
Bugün : 32473 ziyaretçi
Dün : 35166 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.42 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com