English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

Kapadokya’da her anı dolu 4 keyifli gün: Cappadox Festivali-2016

Kapadokya’da her anı dolu 4 keyifli gün: Cappadox Festivali-2016

Türkiye’nin ilk destinasyon ve alternatif deneyim festivali Cappadox, 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında ikinci kez Kapadokya’da gerçekleştirilecek. Kapadokya’nın geniş coğrafyasına yayılan Cappadox deneyimlerinin merkezi bu yıl Uçhisar, Göreme ve yakın çevresi olacak. “Gelin bahçemizi ekelim” temasıyla yapılacak olan Cappadox Festivali, uluslararası ve yerel müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve doğa etkinliklerini biraraya getiren disiplinlerarası programıyla farklı bir deneyim sunuyor.

Conde Nast Traveller tarafından oluşturulan “Dünyanın En İyi Festivalleri” listesinde yer alan Cappadox, müzik etkinlikleri, sanat performansları, tadım etkinlikleri ve doğa yürüyüşleri, bisiklet, yoga gibi açık hava etkinliklerini Kapadokya’nın eşsiz güzelliğiyle harmanlayacak.

Cappadox-2016’da kaçırılmaması gereken deneyimler

Sun Ra Arkestra “kozmik felsefesi”, müzikal besteleri ve performansları ile Cappadox’un unutulmayacak performanslarından biri olacak. Efsanevi caz sanatçısı Sun Ra’nın orkestrası avant-garde jazz türündeki müziğiyle neredeyse bütün caz tarihine temas ediyor.

Günümüz cazının en iyilerinden biri kabul edilen, udi, şarkıcı ve besteci Dhaffer Youssef, Dhaffer Youssef Quartet ile birlikteSufi geleneklerini çok kültürlü dokunuşlarla tazeleyerek lirizm yaratıyor. Cappadox’ta orkestranın elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonları, doğaçlamalarla Akdeniz müziğini ve düetleri birleştirecek.

Folk müzik ile caz ve rock’ı biraraya getiren Gevende, psikedelik türünde ÅŸarkılarıyla Cappadox katılımcıları için Perili Ozanlar VadisiÂ’nde sahne alacak.

Derin ve güçlü bir sese, cazdan soul’a, blues’dan reggae’ye, geniş bir yelpazede, özgün kompozisyonlara imza atan Karsu zengin müziğini Uçhisar Kalesi’nden Cappadox’a yayacak.

Diyarbakır Klasik Türk Musikisi Korosu’nun ilk ve tek Ermeni sanatçısı Udi Yervant,Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Farsça şarkılarıyla Cappadox’ta dinleyicilerle buluşacak.

KapadokyaÂ’nın tarıma dayalı yaÅŸam ve geçim modelinden turizme dayalı bir ekonomiye geçiÅŸ sürecine odaklanan Cappadox ÇaÄŸdaÅŸ Sanat Programı Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Kevser Güler küratörlüğünde Asunción Molinos Gordo (Kahire / Maskat / Guzmán), AyÅŸe Erkmen (Berlin / Ä°stanbul), Christoph Schaefer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven), Maider Lopez (San Sebastian), Marilá Dardot (São Paulo / Lizbon), Murat Germen (Ä°stanbul), Murat Åžahinler &  Fuat Åžahinler (Ä°stanbul), Nilbar GüreÅŸ (Viyana  / Ä°stanbul), Özge ÖnderoÄŸlu Akkuyu, Emin Naci Akkuyu & Murat TaşçıoÄŸlu (NevÅŸehir) ve Tomas Saraceno (Berlin) gibi TürkiyeÂ’den ve yurt dışından sanatçı ve iÅŸbirliklerini ağırlayacak.

Peribacalarıyla çevrilmiş, bağcılık ve arıcılık yapılan küçük aile çiftliklerinin ve tarihi bir kilisenin bulunduğu Kızılçukur’a ve Uçhisar Meydanı’na yayılan sergide, doğa, kültür ve tarihe işaret eden bahçeler ve coğrafyanın farklı açılarını imleyen sanatsal müdahaleler gerçekleşecek. Bu yıl sergi Cappadox’un farklı etkinlikleriyle de etkileşime giriyor. Örneğin, Cappadox Flora Yürüyüşü ya da turistik turlara alternatif, yaşayan kültüre işaret eden bisiklet turları gibi etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla bölgenin insanlarını, seslerini, dokusunu ve hatta coğrafyanın endemik bitki örtüsünü izleyicinin deneyimine açacak.

Aşk Vadisi Doğa Yürüyüşü üzüm bağları arasında, peribacaları ve Kapadokya’nın olağanüstü etkileyici doğasında gerçekleştirilecek. Middle Earth Travel işbirliğiyle düzenlenen doğa yürüyüşlerine vadi koşusu ve vadi bisikleti eşlik edecek.

Kapadokyalıların evlerinde pişen yemekler, Cappadox şeflerinin önderliğinde Bağlıdere (Aşk) Vadisi’nde kurulacak Cappadox Piknik’te tadılacak.

Cappadox'un gastronomi programında üç gün boyunca yer alacak Şeflerin Masası, Maksut Aşkar’ın, Şemsa Denizsel’in ve Avustralyalı Şef Sebbie Kenyon’ın çağdaş yorumlarıyla Uçhisar’daki Maara Konak’ta (Museum Hotel) sunulacak. Toprağın mevsimde sunduğu mahsullerle hazırlanan tadım yemekler, artık tüketilmeyen tatları çağdaş yorumlarla Cappadox ziyaretçileri için hazırlanacak bir menüde, şeflerin doğaçlama ve yaratıcı yaklaşımlarıyla performansa dönüşecek.

Yoga Akışları-Toprağa Bağlanmak seansında Kapadokya toprağındaki enerjiyi kullanarak Toprak Ana ile bağlantı kuracak katılımcılar, zihinlerinde ve beyinlerinde büyük bir enerji akışı hissedecek.

Biletler

Cappadox’un biletleri biletix’ten satın alınabiliyor. Ayrıca, bu yıl izleyiciler için özel olarak tasarlanan “Gezgin” ve “Kaşif” paketlerinden birini de tercih etmek mümkün. Ana sponsor olan Garanti Bankası ise Garanti kart sahiplerine Cappadox biletleri için yüzde 20 özel indirim ayrıcalığı sunuyor. Etkinlik programına ve bilet fiyatlarına festivalin web sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Cappadox mobil uygulaması Google Play Store veya Apple Store’dan indirilebiliyor.

Cappadox 2015

İlk yılında yaklaşık 5 bin katılımcıyı ağırlayan Cappadox Festivali, 3 gün boyunca 24 konser, 10 çağdaş sanat performansı ve eseri, 10 gastronomi etkinliği ve 21 açık hava aktivitesi ile takipçilerine sıra dışı bir Kapadokya atmosferi yaşatmıştı.

 

Bir Pozitif deneyimi olan Cappadox Festivali'nin afiÅŸinde kullanılan görsel, Maider LopezÂ’in Cappadox 2015Â’teki “25 Tepede 25 KiÅŸi” isimli performatif aksiyonundan bir anı temsil ediyor. 

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 47312 Eklenme Tarihi Tarih: 2016-03-31




    Klasik Keyifler Grubu ve Borusan Quartet Saruhan’da konser verecek

    Ä°talyan RAI-2 TV’de Kapadokya tanıtımı

    Ãœrgüp’te Avrupa Satranç Åžampiyonası

    Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin 10. sayısı çıktı

    Avanos’ta kayadan oyma kültür merkezi

    MustafapaÅŸa’da yeni bir otel: Konak Bezirhane

    Yeni bir Kapadokya kitabı

    Web sitemiz Milliyet Gazetesi’nde tanıtıldı

    4. Uluslararası Fabrikart ÇaÄŸdaÅŸ Sanatlar Festivali baÅŸlıyor

    Wedding Turkey 2009 Fuarı baÅŸlıyor

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 sona erdi

    ‘Klasik Keyifler’ Grubu Kapadokya’daydı

    Peribacası Dergisi EMITT Fuarı’nda ücretsiz kitap dağıttı

    Turasan uluslararası ödüllerine yenilerini ekledi

    Yavuz İşçen'den Ankara Kent Yazıları sitesi

    Özel Kapadokya Kültür Müzesi’ne anlamlı ödül

    KMYO öğrencilerine Kapadokyalılık bilinci semineri

    1.Geleneksel Lozan Mübadilleri Festivali Yapıldı

    Uluslararası Aksaray-Güzelyurt DaÄŸ Bisikleti Yarışı yapıldı

    Karlıkevi’nin gelenekselleÅŸen sanat kampı

    Peribacası Dergisi Kanal B’ye konuk oldu

    CCR Hotels’de Soner Arıca konseri

    Kapadokya’da ‘Klasik Keyifler’

    II. Uluslararası Güzelyurt-Ihlara Yaz Sanat Akademisi-2009 baÅŸlıyor

    Rehberlerin kaleminden Kapadokya

 1  2  3  4 ... 73 


NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 91294655 ziyaretçi
Bugün : 16244 ziyaretçi
Dün : 58325 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.52 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com