English
Menü
Kapadokya Rehberi
Peribacası Dergisi
Peribacası Kapadokya Yayınları
Kapadokya Firmaları
Kapadokya Fotoğrafları
Kapadokya Fotoğrafçıları
Kapadokya Haritaları
Kapadokya Karikatürleri
Kapadokya ve Sanat
Kapadokya Yazıları
Kapadokya Yayın Arşivi
Kapadokya Efemera ArÅŸivi
Kapadokya Video-Film ArÅŸivi
Sosyal Medya Adreslerimiz
Sivil Toplum Kuruluşları
Önemli Telefonlar ve Linkler
Site Güncellemeleri
Belge ve FotoÄŸraflarda Kapadokya
Firma Arama
Åžehir
İlçe-Belde
Hizmet Alanı
Firma
Anket

Sanat ve müzik festivalleri Kapadokya'ya olan ilginin artmasını sağlıyor mu?
       
Evet.
Hayır.
Mail List
Yeni Kayıt
Åžifremi Unuttum

ZIGGY'S CAFE'DE KEYÄ°F

ZIGGY

Yazan: Ayça Olcaytu İşçen
Mayıs 2008
 

Ãœrgüp’de 2000 yılında aldıkları eski bir evi, zaman içinde şık bir cafe’ye çeviren Nuray & Selim Yüksel çifti, isim koyma aÅŸamasında hiç tereddüt etmeden Ziggy’s tabelasını asmışlar kapıya. Ziggy, 9, 5 yıl birlikte yaÅŸadıkları, airedale terrier cinsi, sevimli dostlarının ismi; ilhamını da David Bowie’nin “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars” albümünden alıyor.

Nisan 2007’de açılan Ziggy’s’de, mekanın tasarımı ve hizmet tarzı size hem özgürlük hem de sukunet veriyor. İç bölümdeki tüm oturma grupları farklı antika mobilyalarla döşenmiÅŸ. Dekoratif olarak bol miktarda kullanılan kuÅŸ motiflerine fazlaca bakarsanız içinizdeki özgür ruh kanat çırpmaya baÅŸlayabilir. Öte yandan, seçilen renklerde dinlendirici tonlar hakim. Şöminenin karşısına rahat Berger koltuklar konulmuÅŸ, ateÅŸin dansına kendini kaptırmak isteyenler için. Ziggy’s, caz tutkunlarını mutlu edecek bir müzik arÅŸivine sahip. Açık hava sevenler, manzaralı teraslardan Ãœrgüp ve Erciyes Dağı manzarasına odaklanabilirler. Kısaca, mekan gayet hoÅŸ; dinlenmek ve sohbet etmek için ideal.

Deneyimli ÅŸef Ali Ekber Özkan’ın yönetimindeki ustalık hemen fark ediliyor. Sade, zarif yemek takımlarıyla servis edilen ve taptaze malzemelerden hazırlanmış salata çeÅŸitleri, makarnalar çok lezzetli. Ama ille de spesiyal diyorsanız seçiminizi hellim peynirli ‘veggy salata’ ile ‘pastırmalı fettucini’ yönünde yapmalısınız. Türk mezelerinden oluÅŸan menüsü de nefis. Aç deÄŸilseniz hiç sorun deÄŸil, çeÅŸit çeÅŸit alkollü ya da alkolsüz içecekten birini alın, ardından keyfe dalın!
Ziggy’s’in giriÅŸinde, takıya meraklı olanların gezmekten hoÅŸlanacakları bir de butik var; üstelik takıları cafe’nin sahibesi Nuray Yüksel yapıyor. Söylemedi demeyin. 
   
Ziggy’s Shoppe&Cafe
Yunak Mah. Tevfik Fikret Cad. No: 24 Ürgüp
Tel: +90 (384) 341 71 07
www.ziggycafe.com
E-mail: ziggy.cafe@gmail.com

Not: Bu yazı Peribacası Kapadokya Kültür ve Tanıtım Dergisi’nin Mayıs 2008 sayısında yayınlanmıştır. Derginin telif hakları ile korunmaktadır. Hiçbir ÅŸekilde kopyalanamaz.
www.cappadociaexplorer.com

Okunma Sayısı Okunma Sayısı: 5741 Eklenme Tarihi Tarih: 2009-06-23









NevÅŸehir Hava Durumu
Seçimi Hatırla
İl Seç
İstatistik
Toplam : 90254281 ziyaretçi
Bugün : 41667 ziyaretçi
Dün : 56359 ziyaretçi
S. Yükleme Süresi : 0.5 sn

toplu mail


Copyright 2009 - Tüm hakları saklıdır. Sitemizdeki tüm fotoğraf, yazı, doküman ve düşünce ürünleri 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunmaktadır. Kaynak gösterilerek dahi kopyalanamaz. Aksine davrananlar hakkında avukatımız aracılığı ile hukuki takibat yapılacaktır.
 

cappadocia@cappadociaexplorer.com